dijous, 26 de març del 2020

Bon dia nens i nenes des de casa!!!




Bona tarda de nou famílies, esperem que ahir gaudíssiu del concert de la Dàmaris i que la resta de vídeos, propostes i el conte de la Eli us hagi servit per passar una bona estona.

Avui us volem continuar suggerint noves propostes per mirar i fer...

Som-hi!!!

En primer lloc cal tenir en compte en aquests dies la alimentació ja que estem molt més sedentaris i tenim més temps per gaudir i preparar diferents àpats.

Us passem dos PDF (El Col·legi de dietistes-nutricionistes de Catalunya ha elaborat una guia per mantenir una bona alimentació en els dies de confinament a causa de la crisi del coronavirus).

Un és una guia resum de l'altre que és més explicatiu, agafeu el que més us interessi.

http://www.riudoms.cat/sites/riudoms/files/picarols/quedatacasamenjabecat.01.pdf

http://www.riudoms.cat/sites/riudoms/files/picarols/infografia-quedatacasamenjabe-1.pdf


Pels més petits de la Llar d'Infants us volem seguir animant a practicar i a gaudir del moviment lliure dels vostres fills/es. Cal que us animeu a deixar-los fer, a no privar-los de moviment, però sempre estant al cas, així l'ajudareu i potenciareu el seu desenvolupament integral.

Us convidem a llegir aquesta article:

http://pediatriakm0.com/explorant-moviment-lliure/


La panera dels Tresors. Amb aquesta panera els vostres infants a partir de 6-8 mesos i fins 13-15 mesos (es a dir, d'ençà que l'infant ja pot arribar a ella de manera autònoma gatejant i es  pot asseure i fins que no camina) podrant gaudir d'un joc fantàstic d'exploració en tots els seus sentits.

Per aquest motiu us passem un enllaç on us informa més detalladament sobre aquesta panera i a més, us mostrem una panera feta per nosaltres  aquest dies amb elements que hem trobat i aconseguit per casa, pensant que aquests dies no podem sortir a comprar cap element a les botigues, ni per l'entorn més proper com als masos o muntanya. És una panera ben casolana, i vosaltres la podeu fer amb aquests o altres elements que trobeu per casa.







Aqui teniu l'enllaç per aprofundir amb el tema de la "panera dels tresors", i us donarà més idees de diferents elements per confeccionar-la.

https://criatures.ara.cat/panera-Dels-tresors_0_1732026819.html
.
                     


També una lectura recomenable (si el podeu aconseguir ), és el llibre "Braços que no malcrien".




Ara us volem passar un vídeo que parla de l'escola pensada per ambients i on els infants es mouen per aquests segons els seus interessos. És molt curtet i parla també de l'escola bressol.
El nostre equip ens agrada compartir-lo amb vosaltres perquè és el pensament que engloba el nostre projecte i manera de fer actualment.

https://www.youtube.com/watch?v=4ObLaKOgQuY&feature=youtu.be



I per acabar... tot l'equip hem confeccionat un vídeo cançó del Bon dia!!!
Volem desitjar-vos a tots i totes cada matí un bon dia molt especial!!! Un petó....i fins ben aviat!